Moped
Lomakkeet
Opetus
Koulun arki
Terveys
Oppilashuolto
Koti ja koulu
Kulttuurit
Materiaalit
Kalenteri
Sivuinfo
Haku
 

Sivuinfo

Moped-sivusto toimi vuosina 2002-2007 Monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulun julkaisukanavana.

Sivustoa ovat hankekauden aikana rakentaneet Opetushallituksen tuella Turku, Tampere, Espoo, Lappeenranta, Raisio, Vuolijoki (nyk. Kajaani) ja Turun normaalikoulu. Yhteistyötä on tehty myös TOP-keskuksen ja Opekon (nyk. Educode) kanssa mm. koulutusten merkeissä. Projektia on koordinoinut Turun kaupungin opetustoimi.

Valtakunnallisen virtuaalikouluhankkeen päättyessä vuoden 2007 lopussa myös Moped-verkoston virallinen toiminta päättyi.

Huom! Vaikka Mopedin toiminta on päättynyt, materiaali on jätetty yleisön saataville. Aineistoa ei kuitenkaan enää päivitetä sisällön suhteen eikä teknologian kehittymisen myötä tulleita rajoitteita korjata. Huomaathan, että tästä syystä osa sivuston tiedoista on vanhentunutta.

Moped-hanke palkittiin Opetusministeriön ja Opetushallituksen verkko-opetuksen laatupalkinnolla 2006.

Yhteystietoja

Kaikki yhteydenotot:

Jouni Paakkinen (etunimi.sukunimi@turku.fi)
Puh. 050 5907474
TOP-keskus

Tekijänoikeuksista

Mopedissa julkaistujen aineistojen tekijänoikeus on niiden tekijöillä tai/ja Mopedilla. Sivuston aineistoa saa tulostaa ja käyttää ei-kaupallisessa tarkoituksessa, jos lähde ja/tai tekijä on mainittu eikä sisältöä ole muunneltu. Kokonaisuuksien tai niiden huomattavien osien kopioiminen toisille www-sivustoille tai muihin julkaisuihin on kuitenkin kielletty ilman tekijöiden lupaa. Sivustoon osoittavien linkkien tekemiseen ei tarvitse pyytää lupaa.

Valokuvat: Ilkka Kaljonen/Moped
Etusivun piirros: Heikki Aro/Moped

Käännökset: Turun seudun tulkkikeskus

Epäselvissä tapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä tekijöihin tai Mopedin toimituskuntaan.

Mopedin historiaa

Mopedin ensimmäinen vaihe toteutettiin Lausteen koulun ja Turun normaalikoulun yhteistyönä vuosina 2001-2003. Hanketta on alusta alkaen rahoittanut myös Opetushallitus. Sivustohankkeen pistivät alulle rehtorit Lauri Tiikasalo ja Veli-Matti Hakanen, joiden johtamat koulut toimivat monikulttuurisella Itä-Turun alueella. Tavoitteena oli perustaa sivusto, joka palvelisi monikulttuurisen opetuksen problematiikan kanssa painivia kollegoita eri puolella Suomea. Lausteen koulussa ja Turun normaalikoulussa kertynyttä tietotaitoa pyrittiin jakamaan Mamu-portaaliksi ristityn sivuston avulla. Toimitussihteereinä ovat aikaisemmin toimineet Päivi Luoma ja Leena Kulmala, valokuvaajana on toiminut Ilkka Kaljonen. Teknisestä toteutuksesta ja ulkoasusta on vastannut Jouni Paakkinen. Syksyllä 2003 sivustosta tuli keskeinen osa uutta Monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulua ja se ristittiin Mopediksi (innoittajana MOnikulttuurinen PEDagogiikka). Virtuaalikoulun kumppaneiksi tulivat Espoo, Lappeenranta, Raisio, Tampere ja Vuolijoki. Hanke kuului virtuaalikouluverkoston teemaan 1.05: Vertaisryhmänsä ulkopuolella opiskelevien yksittäisten oppilaiden ja pienten oppilasryhmien opetuksen järjestäminen. Vuonna 2006 Moped voitti verkko-opetuksen laatupalkinnon. Virtuaalikouluhanke päättyi vuoden 2007 lopussa, mutta sivusto pyritään pitämään ajantasaisena Turun kaupungin rahoituksen turvin. Moped toimii TOP-keskuksen www-palvelimella.

Annele Laaksonen on kirjoittanut laajemman esittelyn Mopedista ja sen historiasta.

Mopedissa käytetyistä käsitteistä

Käyttäjäkyselyn 2006 tulosten yhteenveto