Koulun arki
Maahanmuuttajaoppilaan
reseptivihko
Maahanmuuttajaoppilaiden vanhemmat ovat usein kiinnostuneita
valmistamaan suomalaisia ruokia, mutta eivät tunne ohjeita.
Tässä muutamia reseptejä, joita myös koulukeittiöt
voivat kokeilla.
Mustikkakeitto
(10 annosta)
vesi 1,7 l
mustikka 0,7 l
sokeri 300 dl
perunajauho 1 dl
Mittaa pataan mustikat,vesi, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna
kiehuvaksi. Tarkista maku.
Mansikkakiisseli (10 annosta)
vesi 4 l
mansikkahillo 2 l
perunajauho 2 dl
mansikkapakaste 300 g
Mittaa pataan vesi, mansikkahillo ja perunajauhot. Kuumenna
kiehuvaksi. Tarkista maku.
Juurespihvit (10 hengelle)
porkkanaa 240 g
punajuurta 240 g
selleriä 50 g
purjoa 50 g
valkosipulia
kananmunia 400 g
sinappia 50 g
sitruunapippuria
paprikajauhetta
oreganoa
suolaa
öljyä
maitoa 6 dl
korppujauhoja 220 g
Laita korppujauhot maitoon turpoamaan. Lisää raastetut
juurekset, purjot, valkosipulin kynsi ja mausteet korppujauhoseokseen.
Muotoile pihveiksi. Paista pannulla tai uunissa.
Kasvisruokailijan hernekeitto (10 hengelle)
herneitä 700 g
vettä 2,5 l
sipulia 1-2 kpl
porkkanaa 5 kpl
lanttua 1 kpl
meiramia
suolaa
valkopippuria
Pese herneet ja laita likoamaan edellisenä päivänä.
Laita herneet kiehumaan, lisää kasvisliemijauhe
ja karkeaksi raastetut juurekset. Hauduta kypsäksi. Lisää
mausteet.
Lihamakaronilaatikko (10 hengelle)
makaronia 500 g
vettä 2 l
jauhelihaa 550 g
sipulisilppua 50 g
maitoa 1,8 l
munia 4-5 kpl
suolaa 2 tl
valkopippuria
juustoraastetta 100 g
Keitä makaronit vedessä. Paista jauheliha ja hienonna
sipulit. Valmista munamaito ja lisää siihen mausteet.
Jaa keitetyt makaronit ja jauheliha-sipuliseos voideltuihin
vuokiin. Pinnalle juustoraastetta. Paista 180 asteessa noin
1 tunti.
Kanaviillokki (10 hengelle)
vettä 1 l
kanalientä 20 g
currya 2 g
vehnäjauhoja 60-70 g
(paistorasvaa)
kypsiä kanapaloja 500 g
(sitruuna)
Lisää kiehuvaan veteen kanaliemi ja curry. Suurusta
vehnäjauhoilla. Anna kiehua noin 30 minuuttia. Lisää
kanapalat ja anna kiehua kunnolla n. 10 minuutin ajan. Tarkista
maku.
|