Moped
Lomakkeet
Opetus
Koulun arki
Terveys
Oppilashuolto
Koti ja koulu
Kulttuurit
Materiaalit
Kalenteri
Sivuinfo
Haku
 

Koulun arki

Maahanmuuttajaoppilaan reseptivihko

Maahanmuuttajaoppilaiden vanhemmat ovat usein kiinnostuneita valmistamaan suomalaisia ruokia, mutta eivät tunne ohjeita. Tässä muutamia reseptejä, joita myös koulukeittiöt voivat kokeilla.

Mustikkakeitto (10 annosta)

vesi 1,7 l
mustikka 0,7 l
sokeri 300 dl
perunajauho 1 dl

Mittaa pataan mustikat,vesi, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.

Mansikkakiisseli (10 annosta)

vesi 4 l
mansikkahillo 2 l
perunajauho 2 dl
mansikkapakaste 300 g

Mittaa pataan vesi, mansikkahillo ja perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.

Juurespihvit (10 hengelle)

porkkanaa 240 g
punajuurta 240 g
selleriä 50 g
purjoa 50 g
valkosipulia
kananmunia 400 g
sinappia 50 g
sitruunapippuria
paprikajauhetta
oreganoa
suolaa
öljyä
maitoa 6 dl
korppujauhoja 220 g

Laita korppujauhot maitoon turpoamaan. Lisää raastetut juurekset, purjot, valkosipulin kynsi ja mausteet korppujauhoseokseen. Muotoile pihveiksi. Paista pannulla tai uunissa.

Kasvisruokailijan hernekeitto (10 hengelle)

herneitä 700 g
vettä 2,5 l
sipulia 1-2 kpl
porkkanaa 5 kpl
lanttua 1 kpl
meiramia
suolaa
valkopippuria

Pese herneet ja laita likoamaan edellisenä päivänä. Laita herneet kiehumaan, lisää kasvisliemijauhe ja karkeaksi raastetut juurekset. Hauduta kypsäksi. Lisää mausteet.

Lihamakaronilaatikko (10 hengelle)

makaronia 500 g
vettä 2 l
jauhelihaa 550 g
sipulisilppua 50 g
maitoa 1,8 l
munia 4-5 kpl
suolaa 2 tl
valkopippuria
juustoraastetta 100 g

Keitä makaronit vedessä. Paista jauheliha ja hienonna sipulit. Valmista munamaito ja lisää siihen mausteet. Jaa keitetyt makaronit ja jauheliha-sipuliseos voideltuihin vuokiin. Pinnalle juustoraastetta. Paista 180 asteessa noin 1 tunti.

Kanaviillokki (10 hengelle)

vettä 1 l
kanalientä 20 g
currya 2 g
vehnäjauhoja 60-70 g
(paistorasvaa)
kypsiä kanapaloja 500 g
(sitruuna)

Lisää kiehuvaan veteen kanaliemi ja curry. Suurusta vehnäjauhoilla. Anna kiehua noin 30 minuuttia. Lisää kanapalat ja anna kiehua kunnolla n. 10 minuutin ajan. Tarkista maku.