Moped
Lomakkeet
Opetus
Koulun arki
Terveys
Oppilashuolto
Koti ja koulu
Kulttuurit
Materiaalit
Kalenteri
Sivuinfo
Haku
 

Kodin ja koulun yhteistyö

Virtuaalitulkki

Videotulkkaus viranomaisten välisessä yhteistyössä

Virtuaalitulkki-hankkeessa luodaan videoneuvottelulaitteiden välityksellä toimiva etätulkkausjärjestelmä osaksi normaalia työkäytäntöä Itä-Turun alueella. Tulkkauspalveluiden saatavuutta parannetaan koulu-, sosiaali- ja terveystoimissa sekä Turun normaalikoulussa. Lisäksi kehitetään koulujen oppilashuoltotyötä tekevien viranomaisten työskentelymahdollisuuksia verkossa. Hankkeen tavoitteena on saada aikaan myös taloudellista säästöä palveluiden laatua heikentämättä.

Tulkkaus tapahtuu etätulkkauksena eli tulkki on Turun seudun tulkkikeskuksessa tai joskus myös muualla Suomessa ja asiakas on koulussa, terveyskeskuksessa tai jossain muussa paikassa, jossa hän tarvitsee tulkin apua. Asiakas keskustelee esim. lääkärin kanssa kuten tähänkin asti, mutta tulkki ei ole fyysisesti paikalla, vaan hän tulkkaa television välityksellä.

Maahanmuuttajat ovat hankkeen suurin kohderyhmä. Suomalaiset perheet pääsevät mukaan oppilashuoltotyön kautta. Etätulkin käyttö on samalla tavalla asiakkaalle maksutonta kuin tavallinen tulkkaus.

Varsinainen tulkkaus- ja videoneuvottelutoiminta aloitetaan Itä-Turun alueella syksyllä 2002. Hankkeen päätyttyä toimintaa on tarkoitus levittää laajemmallekin alueelle. Hanke tekee yhteistyötä myös muiden kaupunkien ja kuntien kanssa.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Päivi Luoma
puh. (02) 2629 515, 043 8226 29533
paivi.luoma@turku.fi

Videon pieni versio käynnistyy tästä Katso video

Projektipäällikkö Päivi Luoma kertoo Virtuaalitulkista.

PIENI

3,4 Mt
RealVideo

ISO

9,4 Mt
RealVideo

Molempien leikkeiden sisältö on sama.
Kesto 5 min 45 s.

Katseluun tarvitset ilmaisen Real Player -ohjelman.

Video on kuvattu syyskuussa 2002.